0

Tuinhuis kopen

Tuinhuis kopen? Bij Tuin Totaal Center heeft u de keuze uit veel soorten tuinhuizen. 
Zo kunt u onder andere kiezen uit: Tuinhuis met veranda, tuinhuis met platdak en een tuinhuis op maat. Een tuinhuis is een verrijking voor uw tuin. Rondslingerende spullen kunt u makkelijk opbergen in uw tuinhuis. Met een tuinhuis beschikt u over de mogelijkheid om op deze zomerdagen en zomeravonden in uw tuin te zitten, waardoor u een echt terrasgevoel krijgt.

 

Inhoudsopgave

1. Tuinhuis op maat laten maken
1.1 Onderhoud tuinhuis

 

2. Ons assortiment
2.1 Tuinhuis met plat dak
2.2 Kapschuren
2.3 Tuinhuis met lessenaarsdak
2.4 Landleven nostalgie
2.5 Houten garage
2.6 Beitsen en impregneermiddel
2.7 LED Verlichting LIGHTPRO 12V
2.8 Tips bij het kopen van een tuinhuis
2.9 Bouwvergunning tuinhuis en blokhut

 

3. Voordelen tuinhuis kopen bij Tuin Totaal Center
3.1 Altijd scherpe prijzen
3.2 Snelle en gratis levering
3.3 Meer dan 100 soorten en maten
3.4 Veilig betalen met iDeal
3.5 Tuinhuis en blokhut op maat offerte
3.6 Uitgebreide offerte aanvraag
3.7 Actie blokhut Easy
3.8 Meer informatie

 

1. Tuinhuis op maat laten maken


Bij Tuin Totaal Center vindt u een groot aanbod tuinhuizen die u kunt kopen, waardoor de kans groot is dat u een tuinhuis naar wens gaat vinden bij Tuin Totaal Center. Mocht dit niet het geval zijn, dan is dat geen probleem. Tuin Totaal Center biedt u namelijk de mogelijkheid bij het kopen van een tuinhuis om uw tuinhuis op maat samen te laten stellen. De unieke mogelijkheid om uw tuinhuis op maat samen te laten stellen, kan op de website van Tuin Totaal Center. U kunt middels een formulier uw eigen tuinhuis samenstellen en ontvang dan een gratis en vrijblijvende offerte. Na het invullen van het formulier krijgt u binnen een dagdeel antwoord. Ga naar deze pagina om uw tuinhuis zelf samen te stellen. Mocht u er zelf niet helemaal uitkomen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u dan graag verder bij het samenstellen en kopen van uw tuinhuis.

 

1.1 Onderhoud tuinhuis


Een tuinhuis kopen is altijd een fijne aanschaf, maar er komt ook onderhoud kijken bij een tuinhuis. Het onderhouden van uw tuinhuis zorgt ervoor dat uw tuinhuis langer meegaat. Onderhoud zorgt er dan ook voor dat u minder kans heeft op schade. Onderhoud kost geld, maar scheelt uiteindelijk wel in de portemonnee. De kans op schade is minimaal wanneer u uw tuinhuis laat onderhouden. Het grootste risico dat u loopt met een tuinhuis is houtrot, aangezien een tuinhuis de meeste tuinhuisjes gemaakt zijn van hout.

 

Wanneer u heeft besloten om een tuinhuis te kopen, wilt u het tuinhuisje ook zo goed mogelijk in conditie houden. Onderstaand drie tips om uw tuinhuis in optimale conditie te houden:

Tip 1: Verwijder bladeren van uw tuinhuis die van de bomen in de goot of bij het tuinhuis terecht zijn gekomen.

Tip 2: Haal ieder jaar al het mos op het dak van uw tuinhuis weg met een harde bezem.

Tip 3: Reinig uw tuinhuis met een groene zeep met lauw water.

 

2. Ons assortiment


Tuin Totaal Center heeft veel verschillende soorten tuinhuizen. Naast de vele tuinhuizen die u bij Tuin Totaal Center kunt kopen, kunt u bij ons ook terecht voor vele andere tuinartikelen. Onder meer kapschuren, blokhutten, houten garages kunt u bij ons kopen. Onderstaand meer informatie over ons assortiment.

 

2.1 Tuinhuis met plat dak


Een tuinhuis kopen doet u niet dagelijks. U denkt goed na voordat u overgaat tot het aanschaffen van een tuinhuis. Bij Tuin Totaal Center kunt u een tuinhuis kopen in verschillende soorten en maten, waaronder een tuinhuis met een plat dak. Een tuinhuis met een plat dak geeft uw tuin een mooie uitstraling. Een tuinhuis combineert mooi met een goed onderhouden tuin. Tevens kunt u een tuinhuis met een plat dak aankleden zoals u dat wilt. U kunt de kleur zelf bepalen, en u kunt uw tuinhuis bij Tuin Totaal Center zelf samenstellen. Ook kunt u ervoor kiezen om een mooie loungeruimte te creëren bij het tuinhuis. Bekijk de tuinhuizen met plat dak van Tuin Totaal Center op onze website.

 

2.2 Kapschuren


Met een kapschuur in uw tuin heeft u veel voordelen. Het is een product die voor meerdere doeleinden geschikt is. Zo kunt u het hele jaar buiten genieten van een kapschuur. In de zomer kunt u heerlijk buiten zitten in uw kapschuur. Gedurende de koudere tijden van het jaar kunt u met het gebruik van terrasheaters ook heerlijk buiten zitten. Daarnaast kunt u van uw kapschuur een heerlijk loungehoekje maken. Door een loungeset in uw kapschuur te plaatsen kunt u heerlijk tot rust komen in uw kapschuur. Of je een kapschuur nou gebruikt voor een feestje in uw tuin of om helemaal tot rust te komen, een kapschuur is een typisch een product voor het buitenleven. Tevens zijn er verschillende soorten kapschuren, zo kunt u kiezen uit een kapschuur met een plat dak, maar ook voor een kapschuur met een zadeldak.

 

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw kapschuur is het zaak om de levensduur van het hout van uw kapschuur te verlengen. Dit is goed mogelijk door uw kapschuur te beitsen. Door uw kapschuur te beitsen blijft het hout van de juiste kwaliteit. Beitsen zorgt ervoor dat uw kapschuur waterbestendig is. Tuin Totaal Center biedt verschillende kapschuren aan. Bekijk ons aanbod kapschuren.          

 

2.3 Tuinhuis met lessenaarsdak


U wilt een tuinhuis kopen waar u makkelijk spullen in kunt opbergen, dan is een tuinhuis met lessenaarsdak geschikt voor u. Een tuinhuis met lessenaarsdak is handig om uw spullen in op te bergen. Een tuinhuis met lessenaarsdak lijkt op een blokhut met een plat dak, echter is dat niet zo. Een tuinhuis met lessenaarsdak loopt van de voorzijde af naar de achterzijde. De afwatering van een tuinhuis met lessenaarsdak is vrijwel altijd goed geregeld, omdat het dak schuin afloopt. U kunt aan de achterkant van een tuinhuis met een lessenaarsdak een goot plaatsen.

 

Tuin Totaal Center biedt als specialist in tuinhuizen dan ook verschillende tuinhuizen met lessenaarsdak aan op de website. Onze tuinhuizen met lessenaarsdak zijn leverbaar in verschillende soorten maten en maten. Staat uw keuze er niet tussen? Dan is dat geen probleem, bij Tuin Totaal Center kunt u uw blokhut of tuinhuis op maat laten maken.

 

2.4 Landleven nostalgie


De landleven nostalgie tuinhuizen van Tuin Totaal Center is een speciaal soort tuinhuis die u kunt kopen. Met een landleven nostalgie tuinhuis van Tuin Totaal Center in uw tuin leeft u in een landelijke omgeving. De tuinhuizen met landleven nostalgie zijn net even wat anders dan de reguliere tuinhuizen. De tuinhuizen met landleven nostalgie zijn voor de mensen die houden van creativiteit en van buitenleven. U creëert een levendige omgeving in uw tuin met dit soort tuinhuizen. De landleven nostalgie tuinhuizen wordt weinig aangeboden. Tuin Totaal Center biedt verschillende tuinhuizen met landleven nostalgie aan op zijn website. Neem een kijkje bij onze landleven nostalgie tuinhuizen of kom langs voor persoonlijk advies.

 

2.5 Houten garage


Een houten garage is makkelijk om uw spullen in op te slaan. Rondslingerende spullen die in de weg liggen kunt u eenvoudig opslaan in uw houten garage. Een stevig en krachtige houten garage biedt bescherming aan uw auto en aan uw tuinmaterialen. Een houten garage is een verrijking voor uw huis. Een houten garage is er in veel soorten en maten in zowel diepte als breedte. Wanneer u een houten garage aanschaft bij Tuin Totaal Center wordt deze standaard geleverd met metalen kantel garagedeuren of dubbele houten garagedeuren naar keuze. Bestelt u een houten garage bij Tuin Totaal Center, dan wordt deze gratis bij u thuis afgeleverd. Ondanks de ruime keuze aan houten garages bij Tuin Totaal Center is het mogelijk dat uw keuze niet tussen ons assortiment staat. Dat is geen probleem, aangezien wij ook houten garages op maat aanbieden. Op onze website kunt u aanbod houten garages  bekijken

 

2.6 Beitsen en impregneermiddel


Zodra u een tuinhuis aanschaft wilt u zo lang mogelijk genieten van uw tuinhuis. Door uw tuinhuis te beitsen verlengt u de levensduur van uw tuinhuis aanzienlijk. Beitsen vormt een bescherming tegen wind en regen. Slecht weer kan ervoor zorgen dat uw tuinhuis last krijgt van schimmels en houtrot. Door uw tuinhuis te beitsen verkleint u de kans op schimmels en houtrot als gevolg van het weer. Onderhoud van uw tuinhuis, blokhut, overkapping of houten garage is onvermijdelijk. U kunt kiezen tussen transparante en dekkende beits.

 

Tuin Totaal Center biedt op zijn website verschillende beits kopen. Wij beschikken over dekkende beits in allerlei kleuren. Bekijk alles over beits en impregneermiddel.

 

2.7 LED Verlichting LIGHTPRO 12V


Een tuinhuis kopen waarin u kunt genieten van de sfeer? Door LED verlichting toe te voegen aan uw tuinhuis creëert u op een eenvoudige manier sfeer in uw tuinhuis. Vooral tijdens de lange zomeravonden is het sfeervol om te vertoeven in uw tuinhuis onder het genot van sfeervolle LED verlichting. Tuin Totaal Center heeft veel te bieden op het gebied van LED verlichting. Van staande verlichting tot muur verlichting tot sfeer verlichting.

 

Een blokhut of tuinhuis is gemaakt van hout, dus moet men oppassen, aangezien hout brandgevoelig is. LED verlichting geniet dan ook de voorkeur boven gewone verlichting. LED verlichting bereikt lagere temperaturen dan gloeilampen en is vandaar veiliger voor in uw tuinhuis. LED lampen worden nooit warm genoeg om brand te veroorzaken en zijn daarom een uitstekende keuze voor in uw tuinhuis of blokhut. Daarnaast heeft LED verlichting nog meer voordelen. Zo zijn er LED lampen op de markt die van kleur kunnen veranderen. Hiermee kunt u meerdere soorten sferen vormen. Eveneens is LED verlichting goed voor de portemonnee. LED verlichting is zuinig in gebruik, waardoor u kunt besparen op energiekosten. Daarnaast is LED verlichting ook goed voor het milieu.

Wilt u ook een sfeervol tuinhuis of blokhut? Kijk dan naar ons aanbod van LED Verlichting voor een passende LED verlichting voor uw tuinhuis of blokhut.

 

2.8 Tips bij het kopen van een tuinhuis


Staat een tuinhuis kopen bij u op de planning? Dan hebben wij een aantal tips voor u. Lees onderstaande tips voor het kopen van een tuinhuis.

 

Tip 1: Oriënteren
Er zijn erg veel soorten en maten tuinhuizen die u kunt kopen. Bedenk voordat u overgaat tot aanschaf goed na wat uw plannen zijn met een tuinhuis. Misschien heeft u graag een tuinhuis kopen om heerlijk buiten te zitten tijdens warme zomeravonden of u koopt een tuinhuis om rondslingerende spullen in op te slaan.

Tip 2: Richt uw tuinhuis in
U kunt een tuinhuis kopen om heerlijk buiten te zitten tijdens zomeravonden, is het leuk om uw tuinhuis te verfraaien. Door meubilair te plaatsen in uw tuinhuis en er vervolgens licht aan te sluiten in uw tuinhuis krijgt creëert u sfeer in uw tuinhuis.

Tip 3: Zet uw tuinhuis zelf in elkaar
U kunt een tuinhuis kopen en laten installeren door werknemers van Tuin Totaal Center. Als u zelf handig bent, kunt u ervoor kiezen om een bouwpakket aan te schaffen. Ook als u niet handig bent kunt u toch een zelf een tuinhuis in elkaar zetten. Tegenwoordig zijn er ook veel kant en klare tuinhuizen op de markt.

Tip 4: Zorg voor goede beveiliging
Een tuinhuis kopen is een behoorlijke uitgave. Het is dan niet verstandig om te bezuinigen op hang en sluitwerk. Mogelijk heeft u waardevolle spullen opgeslagen in uw tuinhuis. Door ervoor te zorgen dat er hang en sluitwerk van kwaliteit is verwerkt in uw tuinhuis, is de kans op inbraak klein.

Tip 5: Reserveer een mooi plekje in uw tuin
Voordat u een tuinhuis gaat kopen is het handig om na te denken over de plek waar u uw tuinhuis plaatst. Bij een grote tuin kunt u op meerdere plekken een tuinhuis plaatsen. Als u bijvoorbeeld fietsen in uw tuinhuis wilt plaatsen, dan is het niet handig als u eerst over het gras moet om uw fiets in het tuinhuis te plaatsen.

 

2.9 Bouwvergunning tuinhuis en blokhut


Gaat u binnenkort een tuinhuis kopen en twijfelt u of u een vergunning moet aanvragen? Dan kunt u hieronder het antwoord vinden. Bij het kopen van een tuinhuis of blokhut heeft u doorgaans geen bouwvergunning nodig. Het bouwen van een tuinhuis of blokhut valt onder de regels van bijgebouwen. Dit is dus geen aanbouw of uitbouw omdat het tuinhuis of de blokhut niet aan de woning is gevestigd. Is uw tuinhuis toch aan de woning vast gebouwd, maar er is geen doorgang van de woning naar het tuinhuis, dan valt de bouw van uw tuinhuis ook onder de regels van bijgebouwen. Wanneer u uw tuinhuis aan uw woning laat bouwen met een doorgang van uw woning naar uw tuinhuis, dan valt u tuinhuis wel onder de regels van aanbouw of uitbouw en heeft u een vergunning nodig.

 

U heeft geen bouwvergunning nodig voor het bouwen van uw tuinhuis of blokhut als u aan de volgende twaalf voorwaarden voldoet:

 • Het tuinhuis wordt gebouwd bij een bestaande woning.
 • Het tuinhuis wordt op de grond gebouwd en niet als extra verdieping bovenop een bestaand gebouw.
 • Het tuinhuis mag geen verdiepingen hebben en dus maar uit één laag bestaan.
 • Het tuinhuis moet als doel hebben om het woongenot te vergroten en niet om bijvoorbeeld een winkeltje te beginnen of iets dergelijks.
 • De afstand van de weg of openbaar groen tot uw tuinhuis moet minimaal 1 meter zijn als u bouwt op een achtererf.
 • De afstand tot uw ‘voorerf’ moet minimaal 1 meter zijn als u bouwt naast uw woning.
 • U mag niet meer dan 10m² bebouwen binnen 1 m van de grens van de buren. Voorbeeld: Een bouwwerk van 10 meter lang en 3 meter breed kan dus op de grens geplaatst worden. Is het 20 m lang dan moet het 50 cm uit de grens staan.
 • De maximale nokhoogte van uw tuinhuis is 3 meter, gemeten vanaf het omliggende terrein, dus uw tuin in de meeste gevallen.
 • Uw erf mag niet voor meer dan de helft worden volgebouwd met bijgebouwen.
 • Vergunningsvrij bouwen kan alleen bij een permanente woning, dus niet bij een tijdelijke woning zoals een woonwagen of vakantiehuis.
 • Het tuinhuis (met aanbouw) mag niet groter zijn dan 30m².
 • Het tuinhuis moet meer dan 2,5 meter van de woning komen te staan.
   

3. Voordelen Tuin Totaal Center


Een tuinhuis kopen bij Tuin Totaal Center? Een slimme keuze, u geniet namelijk veel voordelen bij Tuin Totaal Center. De volgende voordelen heeft u bij Tuin Totaal Center:

 

 • Altijd scherpe prijzen
 • Snelle levering
 • Meer dan 1000 soorten en maten
 • Veilig betalen met iDeal
 • Gratis een vrijblijvende offerte aanvragen
 • Maatwerk

Bij Tuin Totaal Center kunt u terecht voor verschillende soorten tuinhuizen. Zo beschikt Tuin Totaal Center onder andere over tuinhuizen met platdak, blokhutten op maat en tuinhuis met veranda. Deze tuinartikelen zijn ook nog eens verkrijgbaar in meer dan 1000 soorten en maten. Mocht uw gedroomde tuinhuis niet te vinden zijn bij Tuin Totaal Center, dan is dat geen probleem. Tuin Totaal Center maakt uw tuinhuis volledig op maat. Kortom, bij Tuin Totaal Center is veel mogelijk en geniet u vele voordelen.

 

3.1 Altijd scherpe prijzen


Bij Tuin Totaal Center heeft u altijd scherpe prijzen. Voor al onze kwaliteitsproducten hebben wij de scherpste prijzen. Naast alle voordelige producten die wij aanbieden op onze website, bieden wij onze producten ook aan op Marktplaats. Het voordeel van de tuinhuizen, blokhutten, houten garages en overige producten die wij aanbieden op Marktplaats is dat deze producten extra voordelig zijn geprijsd.

 

Daarnaast loopt er momenteel een actie bij Tuin Totaal Center. Wij bieden goedkope tuinhuizen en blokhutten aan met hoogwaardige kwaliteit. Ook deze goedkope tuinhuizen en blokhutten leveren wij geheel gratis bij u thuis af. Bekijk de actie op onze website.
 

3.2 Snelle en gratis levering


Bent u van plan een tuinhuis te kopen bij Tuin Totaal Center? Wij leveren al onze artikelen gratis bij u thuis af. Tevens leveren wij uw bestelde product snel bij u thuis af. Binnen enkele dagen komen wij uw bestelde product installeren in uw tuin.
 

3.3 Meer dan 1000 soorten en maten


Tuin Totaal Center biedt tuinhuizen, blokhutten, houten garages en veel meer aan in allerlei soorten en maten. Bij het kopen van een tuinhuis heeft u veel keuze. U heeft onder andere de keuze uit een tuinhuis met een plat dak of een tuinhuis met een zadeldak. Daarnaast kunt u een tuinhuis kopen met keuze uit meer dan 1000 soorten en maten.

 

3.4 Veilig betalen met iDeal


Een blokhut of tuinhuis kopen? Bij het aanschaffen van uw product kunt u makkelijk en veilig betalen met iDeal. Het is altijd fijn als u geen omkijken en rompslomp heeft met betalen.

 

3.5 Tuinhuis en blokhut op maat offerte


Een volledig op maat samengestelde tuinhuis kopen? Bij Tuin Totaal Center kunt u een blokhut of tuinhuis op maat samenstellen. Door het formulier op de website in te vullen kunt u uw eigen blokhut of tuinhuis samenstellen en ontvang daarbij een gratis en vrijblijvende offerte. Binnen een dagdeel krijgt u antwoord van één van onze werknemers. Stel hier uw tuinhuis of blokhut naar wens samen.

 

3.6 Uitgebreide offerte aanvraag


Een tuinhuis kopen naar uw wensen? U kunt bij Tuin Totaal Center ook een uitgebreide offerte aanvragen. Ook deze offerte is gratis en vrijblijvend. U wilt een tuinhuis kopen, maar u heeft deze graag naar wens, dan kunt u het beste de pagina uitgebreide offerte aanvragen  bezoeken. Na het formulier te hebben ingevuld krijgt u binnen een dagdeel antwoord van één van onze werknemers. U kunt uw tuinhuis dan volledig samenstellen op de volgende punten:

 

 • Houtdikte
 • Gewenste breedte tuinhuis in centimeters
 • Gewenste diepte tuinhuis in centimeters
 • Wel of geen luifel
 • Gewenste breedte luifel
 • Gewenste diepte luifel
 • Uw type deur

 

3.7 Actie blokhut Easy

 

Momenteel loopt er een actie bij Tuin Totaal Center. Wij bieden Tuin Totaal Toppers aan. Dat zijn goedkope tuinhuizen en blokhutten met hoogwaardige kwaliteit. Deze blokhutten en tuinhuizen zijn gemaakt van 28 mm onbehandeld grenen en deze blokhutten en tuinhuizen zijn voorzien van dakleer. Ook deze goedkope tuinhuizen blokhutten leveren wij gratis bij u thuis af. 

 

3.8 Meer informatie


Op onze website kunt u informatie vinden over verschillende soorten onderwerpen omtrent tuinhuizen, blokhutten en houten garages. Over onderstaande onderwerpen kunt u lezen op onze informatiepagina:

 

 • Blokhut / tuinhuis op maat
 • Funderingsprofielen
 • Impregneren
 • Dakbedekking
 • Bevestigingsmaterialen
 • Montage
 • Stormankerset
 • Vloer
 • Dakgoot
 • Beits
 • Garagedeur

Nieuws

Montagehandleiding Hoekpaalsysteem
Montage-instructie...

Tuinhuizen met een strakkere afwerking: Het nieuwe Hoekpaalsysteem.
Een traditionele blokhut heeft op de hoeken een blokhutverbinding met uitstekende delen op de hoeken. Het nieuwe hoekpaalsysteem heeft dit niet! Op de hoeken staat...

Openingstijden Tuin Totaal Center

Maandag Gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.00 uur
Woensdag 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur
Zondag Gesloten

Bedrijfsgegevens

Edisonstraat 5 - 8013 PS Zwolle
038 444 84 01
info@tuintotaalcenter.nl

KVK-nummer: 04068273
BTW-nummer: 8109.64.600B01
IBAN: NL79RABO 0125774362