0

Tuinhuis of blokhut beitsen

Heeft u een tuinhuis of blokhut, dan ontkomt u er helaas niet aan. U zult uw tuinhuis moeten onderhouden. Elk houten bouwwerk heeft dat per definitie nodig. Hout is namelijk erg gevoelig voor vocht, waardoor schimmels en houtrot kunnen ontstaan en het hout wordt aangetast.

Hout moet dus altijd actief worden beschermd tegen vocht. Als u dat goed doet, dan zal de levensduur van uw tuinhuis of blokhut drastisch worden verlengd. Een goede manier hiervoor is om uw tuinhuis of blokhut te beitsen.

Tuinhuis of blokhut beitsen

Om de levensduur te verlengen is het van groot belang om uw tuinhuis of blokhut te verven of te beitsen. Dit vormt namelijk een beschermlaag tegen weer en wind en dan met name vocht.

Tips voor het beitsen van uw tuinhuis

  • Beitsen doet u het beste zowel aan de binnen- als de buitenkant en het beste voordat de blokhut of tuinhuis wordt gemonteerd. Het hout moet hiervoor altijd goed droog zijn om kromtrekken van het hout te voorkomen. Beitst u alleen de buitenkant, dan kan aan de niet gebeitste kant toch nog vocht in het hout trekken waardoor het hout alsnog krom kan trekken.
  • Bij een tuinhuis van een ruw houtsoort heeft beits het mooiste resultaat.
  • Beits uw tuinhuis voordat het wordt gemonteerd. Zo kunt u overal goed bij en kunt u ook de groeven en kopse kanten goed doen. Wordt uw tuinhuis tegen een schutting of muur gebouwd, dan kunt u aan die kant er nooit meer bij.
  • Gebruik altijd beits dat goed weerbestendig is. Dat is misschien wel ietsje duurder, maar u hoeft minder vaak te beitsen zodat u op de langere termijn alsnog goedkoper uit bent.
  • Zorg ervoor dat het hout altijd goed schoon, vetvrij en goed droog is voordat u gaat beitsen.
  • Gaat uw tuinhuis of blokhut na verloop van tijd gaat verweren, beits het dan opnieuw. Als de oude laag er bijna helemaal af is, schuur dan de planken eerst goed op en breng een nieuwe laag beits aan. Wacht niet te lang met het aanbrengen van een nieuwe laag beits. Als het afgebladderd of beschadigd is, dan heeft vocht namelijk vrij spel.
« Naar het nieuws overzicht

Nieuws

Tuinhuizen met een strakkere afwerking: Het nieuwe Hoekpaalsysteem.
Een traditionele blokhut heeft op de hoeken een blokhutverbinding met uitstekende delen op de hoeken. Het nieuwe hoekpaalsysteem heeft dit niet! Op de hoeken staat...

Montagehandleiding Modernvarioflex M28/40
Montage-instructie Modernvarioflex M28/40. Uw keuze voor deze Modernvarioflex tuinhuis/blokhut is de juiste geweest, want u kocht een onderscheidend...

Openingstijden Tuin Totaal Center

Maandag Gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.00 uur
Woensdag 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur
Zondag Gesloten

Bedrijfsgegevens

Edisonstraat 5 - 8013 PS Zwolle
038 444 84 01
info@tuintotaalcenter.nl

KVK-nummer: 04068273
BTW-nummer: 8109.64.600B01
IBAN: NL79RABO 0125774362