0

Montagehandleiding Hoekpaalsysteem

Montage-instructie hoekpaalsysteem.

                                                                                                                                 

Uw keuze voor deze Tuinhuis PM met het hoekpaalsysteem is de juiste geweest, want u kocht een onderscheidend kwaliteitsproduct waar u jarenlang plezier aan kunt beleven.      

 

Hout is een natuurproduct dat aan weersinvloeden onderhevig is en door opname van vocht kan gaan werken. Hierdoor kunnen kleine scheurtjes en of dikteafwijkingen ontstaan. Ook zal het hout onder invloed van licht iets kunnen gaan verkleuren. Dit is echter inherent aan het product en derhalve toegestaan.
 

Wij adviseren u de blokhut met 2 personen op te bouwen. Hieronder staan een aantal tips die u helpen een goed resultaat te behalen. Mits u deze informatie goed doorleest en opvolgt, garanderen wij u een optimaal resultaat.

 

VOORDAT u begint met monteren is het raadzaam om eerst alle onderdelen te controleren op aanwezigheid.

De stuklijst staat op de tekening.

 

 

 1. Zorg dat de bestrating of fundering iets afloopt naar de zijde waar u de hemelwaterafvoer wilt plaatsen. Een halve cm per meter is voldoende.
 2. Leg als eerste de staanders op de juiste plaats. De brede zijde naast de gefreesde sleuf in de staander is altijd de buitenzijde van de blokhut.
 3. Monteer vervolgens de randbalk in de sparingen aan de bovenzijde van de staander door deze vast te schroeven aan de staander.
 4. Plaats de onderste laag van de blokhut in de gefreesde sleuf. Zorg ervoor dat de onderzijde van de profielen gelijk komt te liggen met de onderzijde van de staanders.
 5. Zet de profielen vast aan de staanders door een schroef schuin door de bovenzijde van het profiel in de staander te schroeven, zodat de profielen niet meer uit de staander kunnen.
 6. Indien u als extra accessoire funderingsprofielen heeft gekocht, kunt u die nu onder de staanders en de wanden plaatsen. Zorg ervoor dat de onderzijde van de staanders en de profielen gelijk blijven. De opstaande rand haalt u van het funderingsprofiel daar waar de palen staan.
 7. Plaats de schoren aan de buitenzijde van de blokhut met de bijgeleverde schroeven nadat u de staanders waterpas heb gezet.
 8. U kunt beginnen de profielen te stapelen, werk alle wanden gelijk omhoog en controleer af en toe of de staanders nog waterpas staan.
 9. Monteer de deurlijsten op de kozijnen in de juiste positie zoals op de detailtekening is aangegeven. Er zijn 6 stuks in 3 verschillende maten. De twee langste deurlijsten komen aan de buitenzijde en de twee kortste aan de bovenzijde van het kozijn. De kozijnen zijn universeel voor 28 en voor 40mm. Indien u een dubbele deur heeft moet u eerst de bovenligger tussen de zijstijlen van het kozijn monteren en de metalen strip onder het kozijn. ( Soms zijn deze lijsten al gemonteerd.)
 10. Als u een paar lagen hoog bent, kunt u het deurkozijn plaatsen door deze over de wanden te schuiven. U mag deze alleen aan het onderste profiel vastschroeven.
 11. Stapel de blokhut verder op zoals op de tekening is aangegeven. Sla de profielen tussentijds goed aan met een hamer en een klosje.
 12. Schroef als u op hoogte bent de dakbalken (gordingen) tussen de randbalken en zorg ervoor dat de bovenzijde op gelijke hoogte blijft als de randbalk. De wand dient in de sparing van de dakbalk op en neer te kunnen schuiven, u mag deze ruimte dus niet opvullen.
 13. Let op dat als u meerdere delen dakhout naast elkaar heeft de koppelplaats van het dakhout zich altijd op een dakbalk bevindt, de andere dakbalken verdeelt u dan in de overgebleven ruimte.
 14. Schroef de gordingklossen aan de buitenzijde van de randbalk, zoals op de tekening is aangegeven, door deze vanaf de binnenzijde door de randbalk in de gordingklossen te schroeven.
 15. Monteer nu de boeidelen aan de gordingklossen zoals op de plattegrond is aangegeven. Indien de boeidelen uit meerdere delen bestaat, schroef deze dan in verband op elkaar ca. 6 cm boven bovenzijde van de gordingklossen.
 16. Meet nu beide diagonalen bovenaan de blokhut op voor u het dakhout gaat monteren. Deze maten dienen absoluut gelijk te zijn. Is dit niet het geval moet u de blokhut schoren om dit resultaat te bereiken. U kunt nu het dakhout monteren haaks op de dakbalken, begin hiermee vooraan en sla het dakhout niet te vast aan. Het beste is om tussen alle dakplanken een halve tot een mm ruimte te laten, zodat dit bij kou en vochtig weer nog iets kan werken. Bevestig de dakplanken, vanaf een trap, op de gordingen door deze vast te spijkeren. Ga niet op het dak zitten tijdens het spijkeren, het dak kan dan iets door gaan hangen wat het resultaat negatief kan beïnvloeden
 17. Monteer de dakbedekking zoals op de montage-instructie EPDM is aangegeven.
 18. Plaats de afdekkers boeidelen van de boeien precies midden op de boeidelen en laat deze aan alle zijden even ver oversteken.

 

Wij danken u nogmaals voor de aankoop van dit product en wensen u veel plezier met uw tuinhuis.

« Naar het nieuws overzicht

Nieuws

Montagehandleiding Hoekpaalsysteem
Montage-instructie...

Tuinhuizen met een strakkere afwerking: Het nieuwe Hoekpaalsysteem.
Een traditionele blokhut heeft op de hoeken een blokhutverbinding met uitstekende delen op de hoeken. Het nieuwe hoekpaalsysteem heeft dit niet! Op de hoeken staat...

Openingstijden Tuin Totaal Center

Maandag Gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.00 uur
Woensdag 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur
Zondag Gesloten

Bedrijfsgegevens

Edisonstraat 5 - 8013 PS Zwolle
038 444 84 01
info@tuintotaalcenter.nl

KVK-nummer: 04068273
BTW-nummer: 8109.64.600B01
IBAN: NL79RABO 0125774362