0

Fundering voor een blokhut of tuinhuis

Een degelijke fundering voor uw blokhut of tuinhuis is noodzakelijk om verzakken te voorkomen. Wilt u langer plezier hebben van uw blokhut of tuinhuis, dan is goede en degelijke fundering een absolute must. Als de fundering niet goed is gelegd of als u helemaal geen fundering hebt gebruikt, dan zal uw tuinhuis op den duur gaan verzakken met alle gevolgen van dien. De deuren en ramen zullen niet meer goed open en dicht kunnen, er kunnen gaten en kieren ontstaan omdat het tuinhuisje scheef staat en het dak kan hierdoor gaan lekken. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, want de levensduur wordt hierdoor drastisch beperkt.

Goede fundering

Een goede fundering moet altijd worden aangelegd op een goede ondergrond en moet altijd vlak en waterpas zijn. Voor de fundering kunt u een laag trottoirtegels of een laagje beton op een goede ondergrond van zand gebruiken met daarop houtenfunderingsbalken. Op die funderingsbalken wordt vervolgens uw tuinhuis of blokhut gebouwd. Wat u als fundering gebruikt is eigenlijk helemaal niet het belangrijkste, als het maar vlak en waterpas is en niet kan verzakken.

Tips bij een goede fundering:

  • Werk altijd op een vlakke en goede harde ondergrond. Werkt u met funderingspalen, plaats die dan zo diep dat u op het vaste zit. Werkt u met tegels, leg die dan op een laag vulzand dat goed is aangetrild en uitgevlakt.
  • Zorg ervoor dat uw fundering altijd vlak is. Kiest u voor een platdak dan diend de fundering op afschot te liggen na waar u de dakdoervoer en regenpijp wilt hebben. 0,5 tot 1 cm per strekkende meter is voldoende.
  • Leg eerst alle leidingen en kabels onder de grond voordat u gaat funderen.
  • Houd altijd rekening met eventueel uitstekende delen of overstekken van het dak en dergelijk als u gaat funderen.
  • Ga eventueel uw tuinhuis of blokhut verankeren met speciaal daarvoor verkrijgbare stormankersets.
  • Gebruik voor het hout dat direct op de fundering wordt geplaatst het liefst hardhout of geïmpregneerd hout. Het allerbeste is om funderingsbalken te gebruiken. Wij hebben hiervoor sinds kort kunststof funderingsprofielen. Een bijkomend voordeel is dat ze tevens zorgen voor een goede afwatering.
  • Zorg dat uw fundering een paar centimeter boven het maaiveld ligt. Zo voorkomt u dat er water in uw tuinhuis komt te staan. 
« Naar het nieuws overzicht

Nieuws

Montagehandleiding Hoekpaalsysteem
Montage-instructie...

Tuinhuizen met een strakkere afwerking: Het nieuwe Hoekpaalsysteem.
Een traditionele blokhut heeft op de hoeken een blokhutverbinding met uitstekende delen op de hoeken. Het nieuwe hoekpaalsysteem heeft dit niet! Op de hoeken staat...

Openingstijden Tuin Totaal Center

Maandag Gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.00 uur
Woensdag 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur
Zondag Gesloten

Bedrijfsgegevens

Edisonstraat 5 - 8013 PS Zwolle
038 444 84 01
info@tuintotaalcenter.nl

KVK-nummer: 04068273
BTW-nummer: 8109.64.600B01
IBAN: NL79RABO 0125774362