0

Bouwvergunning aanvragen

Het aanvragen van een bouwvergunning voor het bouwen van een tuinhuis of blokhut doet u bij uw eigen gemeente. Zoals uit het artikel Bouwvergunning tuinhuis blijkt zal het daarbij in de meeste gevallen gaan om een lichte bouwvergunning. Het aanvragen van een lichte bouwvergunning doet u als volgt:

  • Middels een standaard aanvraag formulier dient u het bouwplan in bij uw eigen gemeente. Dat formulier kunt u aanvragen of downloaden via de website van uw gemeente. In dat formulier staat ook aangegeven welke bijlagen u bij moet voegen bij de aanvraag.
  • Vul het formulier zo volledig mogelijk in en voorzie het van de benodigde bijlagen. Dien het formulier met alle bijlagen vervolgens in bij uw gemeente.
  • Als de gemeente constateert dat er nog stukken ontbreken, dan dient u die alsnog binnen de door de gemeente gestelde termijn indienen.
  • Als de aanvraag compleet is zal de gemeente de stukken beoordelen. Hierbij wordt onder andere gekeken of het bouwplan aan de voorschriften van het bestemmingsplan en de stedenbouwkundige voorschriften voldoet. Uiteraard bekijken ze ook of de constructie goed is en of er aan alle veiligheidseisen wordt voldaan.
  • Binnen 6 weken krijgt u bericht van de gemeente of u een bouwvergunning krijgt of niet. Die termijn gaat in op het moment dat u alle benodigde stukken hebt ingeleverd.

Heeft u een normale bouwvergunning aangevraagd, dan geldt een periode van 12 weken, omdat daar hogere eisen aan worden gesteld.

Neem bij twijfel contact op met uw gemeente

Heeft u nog vragen of twijfels? Weet u niet zeker of u nou wel of niet een bouwvergunning moet hebben of dat u een lichte of normale bouwvergunning moet aanvragen? Neem dan altijd vooraf contact op met uw gemeente. Zij kunnen u er alles over vertellen.

« Naar het nieuws overzicht

Nieuws

Tuinhuizen met een strakkere afwerking: Het nieuwe Hoekpaalsysteem.
Een traditionele blokhut heeft op de hoeken een blokhutverbinding met uitstekende delen op de hoeken. Het nieuwe hoekpaalsysteem heeft dit niet! Op de hoeken staat...

Montagehandleiding Modernvarioflex M28/40
Montage-instructie Modernvarioflex M28/40. Uw keuze voor deze Modernvarioflex tuinhuis/blokhut is de juiste geweest, want u kocht een onderscheidend...

Openingstijden Tuin Totaal Center

Maandag Gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.00 uur
Woensdag 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur
Zondag Gesloten

Bedrijfsgegevens

Edisonstraat 5 - 8013 PS Zwolle
038 444 84 01
info@tuintotaalcenter.nl

KVK-nummer: 04068273
BTW-nummer: 8109.64.600B01
IBAN: NL79RABO 0125774362