0

Montagehandleiding Modernvarioflex M28/40

Montage-instructie Modernvarioflex M28/40.

Uw keuze voor deze Modernvarioflex tuinhuis/blokhut is de juiste geweest, want u kocht een onderscheidend kwaliteitsproduct waar u jarenlang plezier aan kunt beleven.  

Wij adviseren u de blokhut met 2 personen op te bouwen.

Hieronder staan een aantal tips die u helpen een goed resultaat te behalen.

Mits u deze informatie goed doorleest en opvolgt, garanderen wij u een optimaal resultaat.  

1. Zorg dat de bestrating en/of fundering iets afloopt naar de zijde waar u de hemelwaterafvoer wilt plaatsen.

2. Begin de voor- en achterwandprofielen in de zijwandprofielen (in de lengte doorgezaagd)  te schuiven, zoals op de tekening is aangegeven. Zorg dat de onderzijden van de profielen gelijk komen te liggen.

3. Indien u speciale onderprofielen bij uw product heeft gekocht, kunt u deze nu plaatsen door deze (nadat u deze op lengte heeft gemaakt) vanuit de binnenzijde onder alle wanden te schuiven (de hoge kant komt aan de binnenzijde). Let op dat u ter plaatse van de deur een onderprofiel uit één stuk plaatst. Schroef vervolgens de funderingsprofielen op diverse plaatsen (vanuit de binnenzijde schuin naar boven) vast aan de wandbalken, zodat deze er niet af kunnen glijden.

4. U kunt beginnen de onderste 6  lagen te stapelen door deze goed in elkaar te duwen, maar sla deze niet te vast aan. Zorg ervoor dat de profielen gewoon goed met de messing en de groef in elkaar zitten. U bent de ruimte tussen de profielen later nog nodig.

5. Schroef de afdaklatten op de kozijnen, zoals op de tekening is aangegeven. Er zijn 6 stuks in 3 verschillende maten. De twee langste latten komen aan de buitenzijde en de twee kortste aan de bovenzijde van het kozijn.  Aan de onderzijde van het kozijn wordt de metalen strip geschroefd. Als u een dubbele deur heeft dient u het kozijn eerst in elkaar te schroeven met de schroeven die al in het kozijn zijn voor gemonteerd.

6. Plaats het deurkozijn en schroef deze aan de onderzijde vast aan de voorwandprofielen. Zorg ervoor dat het kozijn gelijk is verdeeld in de sparing van de wand.

7. Stapel de blokhut verder op, conform de tekening, en zorg ervoor dat u met de bovenste lagen op gelijke hoogte uit komt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u d.m.v. een klosje en een hamer de hoogste van de 2 wanden iets naar beneden slaan. Dit door het klosje op de afgeschuinde zijde van het stekeind te plaatsen en er met een hamer hard op te slaan. Begin onderaan en werk vervolgens naar boven toe tot u het gewenste resultaat heeft bereikt.

8. Monteer de dakbalken en gordingklosjes van de blokhut, zoals op de tekening is aangegeven. Zorg ervoor dat deze op gelijke hoogte zitten als de bovenste wanden. Het kan zijn dat u de sparingen voor de gordingen iets uit moet zagen of deze iets op moet vullen. U kunt ze ook met een schroef op hoogte stellen. 

9. Monteer de boeien door deze aan de uiteinden van de dakbalken en gordingklosjes te schroeven. Zorg ervoor dat de hoeken op gelijke hoogte zitten. 

10. Meet nu beide diagonalen van de blokhut op voor u het dakhout gaat monteren. Deze maten dienen absoluut gelijk te zijn. Is dit niet het geval moet u de blokhut schoren om dit resultaat te bereiken.

11. Begin met het monteren van het dakhout haaks op de dakbalken. Zorg dat u de zijkanten van de dakplanken zo recht mogelijk houdt. Duw deze echter niet strak tegen de boeien, deze kunnen anders rond gaan staan. Bevestig de dakplanken, vanaf een trap, op de gordingen door deze vast te spijkeren. Ga niet op het dak zitten tijdens het spijkeren, het dak kan dan iets door gaan hangen wat het resultaat negatief kan beïnvloeden. Sla de dakplanken niet aan als u ze plaatst, gewoon aanduwen volstaat, zodat de planken uit kunnen zetten en kunnen krimpen als deze vochtig worden. Meet vervolgens regelmatig de afstand tussen de dakplanken en de volgende wand. Mocht er onverhoopt iets krimpen of ruimen tijdens het monteren van de dakplanken, dan kunt u dit nog corrigeren. 

12. Monteer de dakbedekking zoals op de montage-instructie EPDM is aangegeven.

13. Plaats de afdeklatten van de boeien op de boeien en laat deze aan alle zijden even ver te laten oversteken.

14. Plaats de ramen door deze in de openingen te plaatsen en de afwerklijsten te monteren conform de tekening. 

15. Indien u een dubbele deur heeft, dient u aan de buitenzijde van de deur met het slot en aan de binnenzijde van het gedeelte zonder slot de rechthoekige lijsten te plaatsen. Hierdoor kunt u niet meer tussen de deuren kijken.

16. Stel als laatste de ramen en deuren af d.m.v. het kozijn boven en/of onder iets naar links of rechts te schuiven tot de deur goed sluit. Zet vervolgens een schroef aan de bovenzijde van de afwerklatten in een vaste wandbalk, zodat deze niet meer kan verschuiven.Bij een dubbele deur dient u de beide deuren in het midden op gelijke hoogte te hebben. De deur zal dan automatisch goed sluiten. 

Wij danken u nogmaals voor de aankoop van dit product en wensen u veel plezier met uw blokhut tuinhuis.

Tuin Totaal Center 

« Naar het nieuws overzicht

Nieuws

Tuinhuizen met een strakkere afwerking: Het nieuwe Hoekpaalsysteem.
Een traditionele blokhut heeft op de hoeken een blokhutverbinding met uitstekende delen op de hoeken. Het nieuwe hoekpaalsysteem heeft dit niet! Op de hoeken staat...

Montagehandleiding Modernvarioflex M28/40
Montage-instructie Modernvarioflex M28/40. Uw keuze voor deze Modernvarioflex tuinhuis/blokhut is de juiste geweest, want u kocht een onderscheidend...

Openingstijden Tuin Totaal Center

Maandag Gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.00 uur
Woensdag 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur
Zondag Gesloten

Bedrijfsgegevens

Edisonstraat 5 - 8013 PS Zwolle
038 444 84 01
info@tuintotaalcenter.nl

KVK-nummer: 04068273
BTW-nummer: 8109.64.600B01
IBAN: NL79RABO 0125774362